Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Greatest Hits

2007. június 28-án a Spice Girls, köztük Halliwell sajtótájékoztatót tartott az O 2 Arénában , amelyben felfedték szándékukat, hogy újraegyesüljenek a Return of the Spice Girls című világméretű koncertturnéra. Az újraalakítás tervét a média már régóta találgatja, a Live 8 és a Concert for Diana szervezőinek korábbi próbálkozásai a csoport öttagú újraegyesítésére azonban meghiúsultak. A jelentések szerint a csoport minden tagjának 10 millió fontot (20 millió dollárt) fizettek az újraegyesülési turnéért. Giving You Everything A találkozóról szóló hivatalos dokumentumfilmet Bob Smeaton rendezte, és először az ausztrál Fox8 - on sugározták 2007. december 16-án, majd december 31-én a BBC One -on az Egyesült Királyságban.
A Return of the Spice Girls turné első londoni randevújára 38 másodperc alatt fogytak el a jegyek.Beszámoltak róla, hogy csak az Egyesült Királyságban több mint egymillióan, világszerte pedig több mint ötmillióan iratkoztak fel a jegyszavazásra a zenekar hivatalos honlapján. Tizenhat további londoni dátum került hozzáadásra, amelyek mindegyike egy percen belül elkelt. Az Egyesült Államokban a Las Vegas-i, a Los Angeles-i és a San Jose-i előadások is elkeltek, ami további dátumok felvételét teszi szükségessé. Bejelentették, hogy a Spice Girls Chicagóban, Detroitban és Bostonban, valamint további randevúkon New Yorkban fog játszani, hogy lépést tartsanak az igényekkel. A turné Vancouverben kezdődött 2007. december 2-án, a csoport 15 000 fős közönség előtt lépett fel, húsz dalt énekelve, és összesen nyolc alkalommal öltözött át. A turné eladásával együtt a Spice Girls engedélyezte nevüket és arculatukat a Tesco brit áruházláncának.
A csoport visszatérő kislemezét, a " Headlines (Friendship Never Ends) "-t 2007 hivatalos Children in Need jótékonysági kislemezeként jelentették be, és november 5-én adták ki. A Spice Girls első nyilvános fellépése a színpadon a Victoria's Secret Fashion Show-n volt , ahol két dalt adtak elő, az 1998-as "Stop" kislemezt és a legnagyobb slágeralbumuk, a "Headlines (Friendship Never Ends)" vezető kislemezét. A műsort a CBS 2007. november 15-én forgatta, és 2007. december 4-én sugározta. Mindkét dalt élőben is előadták a BBC Children in Need teletonjának 2007. november 16-án Los Angelesből. A "Headlines (Friendship Never Ends)" megjelenése a tizenegyedik helyet érte elUK Singles Chart , ezzel a csoport eddigi legalacsonyabb helyezést elért brit kislemeze. Az album a második helyet érte el a brit albumlistán . 2008. február 1-jén bejelentették, hogy turnéjuk személyes és családi kötelezettségek miatt 2008. február 26-án Torontóban véget ér, ami azt jelenti, hogy a pekingi, hongkongi, sanghaji, sydneyi, fokvárosi és buenos airesi turné időpontjait törölték.
Összességében a 47 napos turné a 2007–2008-as évek legnagyobb bevételt hozó koncertje volt, a 2008 áprilisában végződő tizenkét hónapban mérve. Körülbelül 107,2 millió dolláros jegyeladást és értékesítést produkált, a szponzoráció és a hirdetési ügyletek pedig összesen 200 millió dollár. A turné 17 éjszakás kiárusító standja a londoni O 2 Arénában az év legnagyobb bevételt hozó rendezvénye volt: 16,5 millió GBP (33 millió USD) volt, és 256 647 fős közönséget vonzott, és elnyerte a 2008-as Billboard Touring Awardot . Top Boxscore. A csoport visszatérése számos más díjat is begyűjtött, köztük a Capital Music Icon Award-ot, a Glamourt.A legjobb bandának járó díjat és a Vodafone Live Music Awardot a legjobb élő visszatérésért, amelyek közül az utolsóban olyan szereplőket vertek meg, mint a Led Zeppelin és a Sex Pistols.

2007. December 2. - 2008. Február 26.
THE RETURN OF THE SPICE GIRLS

Ez volt a Spice Girls brit lánycsoport harmadik koncert turnéja. Ez volt a csoport első turnéja karácsony óta 1999-ben a Spiceworld-ben, és első volt mind az öt taggal az 1998 májusi Spiceworld Tour óta. A 45 kiállításon (47-ből) a turné 581 066 jegyet adott el, jegypénztár bruttó 70,1 millió dollár volt, és további 100 millió dollárt keresett a kereskedelemből. Összességében a turné a nyolcadik legmagasabb bevételt hozó koncertturné volt. A londoni O2 Arénában megrendezett 17 éjszakás eladási stand az év legmagasabb bevétele volt, 33,8 millió dollárt vett igénybe és 256 647 közönséget vonzott, megnyerve a 2008-as Billboardot. Touring-díj a Top Boxscore-ért.
Háttér - 2007. június 28-án a Spice Girls sajtótájékoztatót tartott a londoni O2 Arénában, és hivatalosan bejelentette szándékát, hogy csoporttal egyesül, amelyről a média már régóta sejtett. A sajtótájékoztató során a csoport megfogalmazta terveit, hogy elindulnak egy világkoncert turnén, amelyet a csoport történelmének ünnepeként tekintenek, és utoljára kvintettként turnéznak. Kezdetben tizenegy dátumot jelentettek be és terjedtek ki Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában, Óceániában, Afrikában és Dél-Amerikában, és a rajongókat arról tájékoztatták, hogy a csoport weboldalán előzetesen regisztrálniuk kell a jegyekre. Szeptember 30-án a Los Angeles, Las Vegas, Vancouver és London koncertek sikeres jelentkezőit tájékoztatták arról, hogyan vásárolhatják meg jegyeiket e-mailben és szöveges riasztásokon keresztül érvényes jegyértékesítőktől. A kereslet olyan nagy volt, hogy sok dátum gyorsan elfogyott, és új dátumokat jelentettek be Londonban, miután az O2 Arénában az első randevú mindössze 38 másodperc alatt elfogyott. Végül tizenhat további londoni dátumot adtak hozzá, amelyek egy percen belül elfogyottak.

Adások és felvételek - A BBC Radio 2 2007. december 15-én és 16-án rögzítette a műsorokat. 2007. december 22-én és 31-én egy órás "kiemelt különlegesség" került adásba, amely a huszonkét előadott dal közül tizenegyet tartalmazott. A Spice Girls hivatalos weboldalán megerősítették, hogy nem lesz DVD kiadás. A kiadott hivatalos DVD hiánya negatívumot okozott. A rajongóktól a vezetőséghez intézett sok e-mail után hivatalosan is bejelentették, hogy egyáltalán nem készítettek hivatalos DVD-t. Melanie Brown azonban a honlapján megerősítette, hogy a turné felvételeit rögzítették, de a minőség gyenge volt, és úgy vélték, hogy helytelen kiadni egy DVD-t helyi terjesztés céljából. 2017-ben Melanie Chisholm egy YouTube-interjúban tisztázta, hogy bár több előadást vettek fel képernyők és promóciós célokból, DVD-t soha nem vettek fel a "rossz szervezés" miatt. Mivel a turné gyorsan elfogyott, lehetetlen volt üres helyeket biztosítani, helyet adni az operatőröknek és az extra világításnak, ami lehetetlenné tette a kiváló minőségű DVD filmezését.
2020 májusában Ivan "Flipz" Valez, aki egyike volt a táncosoknak, két, korábban nem látott videoképernyő-felvételt töltött fel New Yorkban és Philadelphiában.

SPICE UP YOUR LIFE
STOP
SAY YOU'LL BE THERE
HEADLINES (FRIENDSHIP NEVER ENDS)

THE LADY IS A VAMP
TOO MUCH
2 BECOME 1

WHO DO YOU THINK YOU ARE

LIKE A VIRGIN/SUPERMODEL (YOU BETTER WORK) (Victoria Beckham solo interlude)
ARE YOU GONNA GO MY WAY (Mel B solo)
MAYBE (Emma Bunton solo)

VIVA FOREVER
HOLLER

IT'S RAINING MEN (Geri Halliwell solo)
I TURN TO YOU (Melanie C solo)

LET LOVE LEAD THE WAY

MAMA
CELEBRATION/SHAKE YOUR BODY (DOWN TO THE GROUND)/THAT'S THE WAY (I LIKE IT)/WE ARE FAMILY
GOODBYE
IF U CAN'T DANCE

WANNABE
SPICE UP YOUR LIFE
 (Reprise)

Diszkográfia

Album/Kislemez Legjobb helyezések
UK Eur Sco Aus Can Ger Ire NLD Swe US
Headlines (Friendship Never Ends) 11 7 74 42 46 29 52 3 90
Greatest Hits 2 7 6 1 11 50 3 73 52 93